Якщо у вас колись був кіт, то ви, мабуть, знайомі з цим докірливим поглядом, поки він сидить за дверима чи вікном, та чекає, коли його впустять. Саме у таку ситуацію неодноразово потрапляв Аркайц Гарро, інженер із WeTransfer, який мешкає у Голландії.

Тому він створив невеликий пристрій із системою розпізнавання обличчя (тобто морди), завдяки якій його вусатий друг більше не мерзне у марному очікуванні. Про це повідомляє Tokar.ua із посиланням на Business Insider.

Щоб створити гаджет, Гарро використав міні-комп’ютер Raspberry Pi з камерою, датчики розпізнавання зображень і рухів, а також хмарну платформу для розпізнавання зображень AWS Rekognition.

Так, Гарро міг зробити значно простіше — встановити спеціальні дверцята для домашніх тварин або взагалі не впускати Бобіса (так звати справжнього героя цієї публікації), бо насправді — це просто чужий кіт, який час від часу навідувався до Аркайца, а тепер уже живе на дві родини зі згоди свого власника.

Але Гарро, як і його дружина, має добре серце. Тому він пішов іншим технологічним шляхом.

«Ми хотіли отримувати повідомлення, коли Бобіс буде поряд, аби ми могли відчинити для нього двері балкона. Тому встановлена система виявляє рух, робить знімок об’єкту, відправляє його до програми, яка перевіряє, чи це саме той кіт, на основі раніше завантажених зображень», — розповів інженер.

Якщо перед дверима сидить Бобіс, тоді Гарро отримує на телефон відповідне повідомлення.

Цікаво, що на створення системи чоловік витратив всього лише 50$ та кілька годин свого життя.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти