Загострення у відносинах між країнами, періодичні випробування ядерної зброї Північною Кореєю — всі ці фактори навели Ілона Маска на думку, що Третьої світової війни людству не уникнути. Вихід, який запропонував засновник SpaceX, спрямований на збереження людини, як виду.

Для цього нам треба лише колонізувати Марс!

Та чому саме Червону планету, коли є Місяць?

«Дуже важливо, щоб у нас була повноцінна база саме на Марсі, бо Марс знаходиться на значній відстані від Землі. Тому така база (у разі війни) ймовірніше вціліє, аніж база на Місяці», — таку думку озвучив Ілон на конференції SXSW під час презентації науково-фантастичному серіалу «Світ Дикого Заходу» його друга Джонатана Нолана. (Так, це брат Крістофера Нолана, разом з яким він писав сценарії «Темного лицаря» та «Інтерстеллара»).

Цікаво, що Маск поділився своїм баченням майбутнього за кілька днів після того, як Дональд Трамп виявив бажання зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, аби розрядити щораз вищу ядерну напругу.

«Якщо почнеться Третя світова війна, ми хочемо переконатися, що в якомусь іншому місці збережеться насіння людської цивілізації, яке зможе повернутися на Землю і покласти край темним часам», — сказав Маск, відповідаючи на питання Джонатана.

Всесвітньо відомий винахідник на виступі

Далі Ілон не погодився з думкою, що Марс стане «притулком для заможних людей», бо місія буде небезпечною.

«Це буде схоже на підкорення Антарктики. Важко, небезпечно і з високим шансом, що ви помрете. Мало хто захоче піти на це першим», — сказав Маск, додавши, що з часом колонія «Червона планета» стане гостинною, і там «з’являться чудові бари».

Після такої не дуже оптимістичної дискусії (принаймні для більшої частини людства) Ілон та Джонатан презентували трейлер запуску Falcon Heavy, який відбувся 6 лютого. У відео можна побачити різні етапи підготовки, успіхи та невдачі, зокрема, є кадри невдалого приземлення центрального прискорювача Falcon Heavy.

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти