Київська компанія Charge Group LLC презентувала «розумну» зарядку для електромобілів ChargeX, яка може не тільки підживити ваше авто, а й «поділитися» з вами інтернетом. До того ж, якщо обладнати станцію камерою, ви за допомогою спеціального додатку зможете дізнатися, чи є черга, чи нема.

Про це повідомляє Tokar.ua із посиланнямна EcoTown.

Насамперед Charge Group LLC відома тим, що створила OnCharge, перший український хмарний сервіс для зарядних станцій. Він потрібен для дистанційного керування відповідною інфраструктурою, якщо ви — власник такої мережі. Саме тому OnCharge встановлений на всіх станціях ChargeX.

Одна з опцій, яку можна підключити, — це білінг (обробка платежів).

Є функції, корисні і для звичайних користувачів.

«Зарядна станція підтримує стандарт 4G. А завдяки вбудованому Wi-Fi модулю, вона може роздавати високошвидкісний інтернет. Для станцій у публічних місцях є опція вбудованої камери, яка дозволить користувачам ще у дорозі до зарядної станції перевірити, чи вільне паркомісце біля зарядки», — повідомляє Eco Town.

ChargeX сертифікована за європейськими стандартами.

Станція має порт Type2 від компанії Mennekes та металевий корпус проти вандалів. Є можливість ідентифікації користувача за RFID-картами. Коштує ChargeX 1,5 тис. $. Якщо користуватися цією станцією для бізнесу (йдеться про послугу платної підзарядки електромобіля), то термін окупності складе від 1,8 до 3 років.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти