Ви активний користувач Instagram чи професійний фотограф? Або іноді берете камеру до рук, щоб зробити колективний знімок ваших колег та родичів? Хай там як, а ви напевно стикалися з проблемою недостатнього освітлення.

Професійні освітлювальні прилади з собою постійно не братимеш, бо це дорого і незручно, а гарно сфотографувати свій сніданок треба. Вихід із цієї ситуації — портативний освітлювач на 16 млн кольорів, розроблений киянином Олексієм Тищенком.

Свою розробку Олексій презентував на краудфандинговому майданчику Indiegogo. Замість 10 тис. $ пан Тищенко вже зібрав 18,5 тис. $. Що ж так привабило користувачів?

UniColor (так називається лампа) підтримує 16 млн кольорів, має 400 вже запрограмованих патернів, та батарею, якої вистачить на 8 годин роботи. Керувати пристроєм можна як через додаток на смартфоні, так і через спеціальний пульт, який під’єднується через Bluetooth та працює на відстані до 20 м.

Як пояснив розробник, користуватися пультом набагато зручніше, коли ви хочете зробити знімок саме телефоном.

«Ви не можете змінювати освітлення і фотографувати водночас. Щоб змінити колір, ви переходите до додатку, змінюєте колір, активуєте камеру, розумієте, що колір не підходить, і вам знову доводиться повторювати цей шлях. А з пультом ви миттєво можете міняти освітлення», — каже Олексій.

Корпус лампи стійкий до вологи (під час тестів вона кілька тижнів перебувала у солоній воді), пилу, падінь із 5-метрової висоти та високих температур (до 185ºС).

UniColor є двох видів: звичайна (50 см;  0,45 кг; яскравість 900LM) та Pro (1 м; 0,65 кг; 1800LM). Завдяки додатковим аксесуарам лампу можна використовувати як селфі-палку, стійку для мікрофона або ручку для парасольки (як це було у недавньому «Той, що біжить по лезу 2049»).

Замовити UniColor можна за ціною від 80$. У магазині лампа буде коштувати від 150$.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти