На нещодавній конференції «SXSW 2018» Ілон Маск поділився власними ідеями щодо державної структури майбутньої марсіанської колонії.

«Скоріш за все, форма правління на Марсі стане втіленням прямої демократії, де за ті чи інші рішення голосують безпосередньо люди, а не представницький уряд».

Маск порівняв ранню марсіанську колонію з молодими Сполученими Штатами, де закони мали бути короткими і зрозумілими, і саме це створило сильну демократичну систему.

Ілон Маск розказує про свою концепцію самоврядування на Марсі

«Коли утворювались Сполучені Штати – представницький уряд був єдино можливим і доцільним», — сказав Маск.

У 18 сторіччі, заявив мільярдер, неможливо було спілкуватись з усіма людьми миттєво. Більшість людей не вміло писати, а ті, що вміли, не мали доступу до пошти та поштових скриньок. Отже, тоді або створювалась представницька демократія, або держава не могла існувати взагалі.

Перші людські колонії на Марсі можуть з’явитись вже 2023 року.

Тому Ілон вважає, що кожен житель планети зможе голосувати за будь-яке питання. Але Маск не виключає, що особливі питання, щодо будівництва, безпеки чи інших життєво необхідних аспектів, будуть ухвалюватись в інший спосіб.

Дізнатись, як все буде насправді, ми зможемо досить скоро, адже, за заявами Маска, перші пілотовані польоти на Марс почнуться вже до 2023 року.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти