Який відсоток українців має смартфони? Які месенджери найпопулярніші? Ці та інші питання стали основою для дослідження під простою і зрозумілою назвою — «Як українці користуються смартфонами та мобільними додатками?».

Таке дослідження провела компанія LEAD9:

Отже, якщо 2013 року смартфони були у 9% наших співгромадян, то 2018-го — вже у 45%.

«За останні 5 років частка власників смартфонів в Україні зросла майже у 5 разів. Це впритул наближає нас до розвинених країн Європи, де ця частка ще два роки тому була 48%. Зараз показник у Польщі, яка є взірцем розвиненої європейської економіки, — 61%. У Румунії — 53%», — коментує такі цифри Назар Гриник, засновник LEAD9.

Найбільш поширені смартфони серед молоді (18-30 років) — 85%, найменш поширені — серед людей літнього віку (від 60 років) — 6%.

«Якщо ж змалювати типового користувача смартфона в Україні, то з невеликим відривом переважають жінки (53%). Найбільш активні вікові групи — це 18-29 років та 30-39 років. Тобто підсумуємо: типовий користувач — це жінка від 18 до 40 років, яка проживає у місті і має вищу освіту», — розповів пан Гриник.

91% українських власників сенсорних телефонів користується мобільними додатками.

Найпопулярніший месенджер — це Viber. Ним користуються 85% респондентів.

«Viber уже досягає рівня популярності SMS», — додає Назар.

Далі йдуть Facebook (44%), Skype (32%), WhatsApp (20%) і Telegram (11%).

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології протягом лютого 2018 року у всіх регіонах України, окрім АР Крим. Кількість респондентів — 2043.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти