У невеличкому місті Темпе (Арізона) стався трагічний прецедент — під колесами самокерованого авто Uber загинула людина. Відомо, що в салоні авто перебувала водій, але жінка не встигла вчасно зреагувати, щоб уникнути зіткнення.

За інформацією Департаменту поліції Темпе, 49-річна Елейн Херцберг увечері переходила дорогу за межами пішохідного переходу, коли її збив автомобіль Uber, що їхав у автономному режимі. Постраждалу доправили до лікарні, але врятувати її не змогли.

За кілька днів потому поліція опублікувала відео з місця події. З 22-секундного відео можна побачити, що відбувалося в салоні авто та на дорозі.

Попередні висновки такі: дорога була погано освітлена, тому побачити Елейн можна лише перед зіткненням — в останню мить вона з’являється у світлі фар. Видно, що жінка котить велосипед і вже майже перейшла дорогу.

На місці водія була Рафаела Васкез. За 10 секунд до аварії вона кілька разів опускає погляд додолу, щось роздивляючись. Тому людина на проїжджій частині стала для неї повною несподіванкою. Та є великі сумніви, чи встигла б Рафаела взяти керування на себе і уникнути зіткнення, навіть якби весь час дивилася на дорогу.

Або навіть якщо б тієї миті машина вже була під її керуванням. Але остаточні висновки робити ще зарано.

Обережно, на відео є момент зіткнення.

Доки триває розслідування, в Uber уже повідомили, що на час слідства компанія призупиняє випробування своїх самокерованих авто на дорогах загального користування Пітсбурга, Сан-Франциско, Торонто і Фенікса.

Прес-секретар компанії заявила, що компанія співпрацює з поліцією в розслідуванні інциденту.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти