Nissan та її дочірня компанія 4R Energy Corporation об’єдналися з японським містом Намьє, щоб встановити там нові вуличні ліхтарі. Та, звісно, не прості — живлення вони будуть отримувати від поєднання сонячних батарей та вживаних акумуляторів електромобілів Nissan LEAF.

Проект, що має назву The Reborn Light, покликаний забезпечити мешканців Намьє вуличним освітленням у межах програми відновлення міста після землетрусу та цунамі 11 березня 2011 року.

Nissan і 4R створили новий тип зовнішнього освітлення. Розроблений ними ліхтар повністю автономний, бо не залежить від основної електричної мережі, а отже, йому не потрібні кабелі, лампи тощо. Зараз його тестують і вже цього року планують повномасштабний запуск програми.

Водночас у травні в Японії стартує програма Nissan із заміни акумуляторів старих Nissan Leaf. Власники таких машин можуть обрати «відновлений» батарейний модуль на 24 кВт/год (найдешевший варіант — 2,85 тис. $) або новий потужністю 24 кВт/год (6,2 тис. $), 30 кВт/год (7,6 тис. $) або 40 кВт/год (7,8 тис. $). Звісно, що свою стару батарею під час заміни треба віддати. Її вартість буде врахована.

Така пропозиція стала можливою завдяки запуску нового заводу, який побудувала 4R Energy Corporation у тому ж Намьє. У компанії Nissan стверджують, що це перший завод в Японії, який спеціалізується на повторному використанні та утилізації вживаних літій-іонних батарей від електромобілів.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти