Оприлюднено інформацію про те, що данська компанія Banke Electromotive та луцький завод «Богдан» уклали договори на розробку моделі конструкції вантажного електромобіля для збору і транспортування сміття. Він буде готовий вже влітку 2018 року.

Якщо сміттєвоз відповідатиме всім необхідним вимогам та пройде випробування, серійне виробництво розпочнеться вже цього року.

2018 року «Богдан» розраховує виготовити для данців щонайменше 15 електричних вантажівок. Загалом потреба Banke Electromotive складає близько 200 автомобілів на рік, — йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, українські машини будуть використовуватися для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу.

Banke Electromotive — це датська компанія, зареєстрована 2016 року, яка розробляє та виготовляє електричні вантажівки для муніципального використання та відповідні компоненти для ринку ЄС.

Зараз Banke Electromotive бере участь у конкурсі Next Step Challenge від Міністерства Бізнесу Данії. Її разом з іншими 27 компаніями відібрали з поміж 1,4 тис. претендентів. Мета проекту — створити робочі місця у Данії та Ютландії (півострів, північна частина якого належить Данії).

Конкурс триватиме 5 місяців.

«Ми співпрацюємо з Датським енергетичним агентством, щоб розробити концепцію інноваційної електричної вантажівки (до 27 т загальної ваги) для оптимального, енергоефективного та екологічного використання в містах», — зазначають у компанії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти