Свого часу конструктор Lego Mindstorms вказав новий шлях компаніям, які створюють «розумні» іграшки. Виявилося, що з маленьких деталей можна збирати не лише різнокольорові фортеці чи машинки, а й роботів, які можуть виконувати прості (на перший погляд) завдання.

Одним із послідовників Lego став австрійський стартап Robo Wunderkind, який об’єднав робототехніку та програмування.

Днями компанія отримала 1,2 млн $ на свою «забавку». Інвесторами стали венчурний фонд SOSV, банк AFPB та декілька бізнес-ангелів. Раніше, 2015 року, австрійці через Kickstarter уже залучили 250 тис. $.

У що ж саме вкладають гроші? Конструктор Robo Wunderkind має спеціальні блоки, завдяки яким робот може рухатися. У нього є датчики наближення, руху і світла. Також до зібраної конструкції можна помістити крихітну камеру та приймач, а ще можна запрограмувати крихітний світлодіодний екран.

Окрім цього, є спеціальні адаптери, завдяки яким можна використовувати не лише рідні запчастини, а й елементи від Lego. Тому ваш робот може стати ще складнішим і унікальнішим.

Також Robo Wunderkind пропонує скористатися двома додатками. Перший, під назвою Robo Live, дозволяє керувати роботом у режимі реального часу. Другий, Robo Code, потрібний для елементарного програмування. Із запропонованих блоків ви складаєте ланцюг дій.

Наприклад, на першому кроці ваш робот їде, на другому — блимає, на третьому — розвертається. Деякі дії можна поєднувати. Завдяки інтуїтивному інтерфейсу це нескладно.

Базовий комплект коштує 250$. Незабаром мають з’явитися розширені та професійні набори.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти