Майбутнє, про яке ми читали у дитинстві, вже настало. Мова, звісно, не про мир у всьому світі, а про технологічні дива, які кожен із нас може собі дозволити. За наявності грошей, звичайно.

Ось, наприклад, за майже 100 тис. $ ви можете придбати екзоскелет та виглядати в ньому, як герой Тома Круза у фільмі «На межі майбутнього».

Відразу зазначимо — у цьому робокостюмі ви не зможете так вправно бігати або стріляти.

Взагалі екзоскелет Skeletonics Arrive від японської компанії Skeletonics — це все ж таки велика декоративна іграшка, яка не має іншої користі, окрім розваг.

З одного боку, в костюмі можна ходити, рухати руками та пальцями. З іншого — він не зробить вас сильнішим або швидшим.

«Я часто чую схвальні відгуки, ніби ми зробили щось фантастичне. Але потім людям доводиться довго пояснювати, що нічого насправді фантастичного Skeletonics Arrive не робить. Так, це збиває з пантелику. Ми й не думали створювати щось корисне, щось таке, що допомогло б переносити важкі речі. Ми хотіли, щоб це було цікаво та весело», — зізнається Рейс Тасуру Широку, творець екзоскелета.

Він також додає, що призначення Skeletonics Arrive — розважати людей на корпоративах та у тематичних парках.

Хоча пан Широку не виключає, що в майбутньому його розробка може бути більш корисною.

Щодо технічних характеристик. Висота Skeletonics Arrive — 2,8 м, вага — 40 кг. Закріпити його на тілі людини чи зняти можна за 1 хв. Заряду батареї вистачить на 60 хв. роботи. Елементи екзоскелета рухаються завдяки поєднанню електроніки та механічних вузлів.

Коштує костюм 93 тис. $. У компанії запевняють, що готові працювати з кожним клієнтом індивідуально та йти назустріч його побажанням.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти