У Кремнієвій долині розгорнулася справжня гонка озеленень. Спочатку у Google заявили про повний перехід корпорації на відновлювальні джерела енергії. За кілька днів схожий «камінг-аут» зробили і в Apple.

Про свої плани перейти на «зелену» енергію Google оголосила наприкінці 2016 року. І ось, після відповідних підрахунків, у компанії констатували — перехід вдався.

«Ми щойно завершили облік енергії, використаної нами 2017 року, і тому офіційно заявляємо — ми досягли нашої мети. Загалом Google придбала енергії від СЕС та ВЕС більше, ніж використала. Мова йде про підрозділи у всьому світі, включно з офісами та центрами обробки», — зазначено в блозі компанії.

Слід зауважити, що наразі йдеться не про власне виробництво «зеленої» енергії, а про її закупівлю.

«Щороку ми підписуємо контракти на нові проекти з виробництва поновлюваних джерел енергії там, де є наші представництва… А у тих регіонах, де ми ще не можемо купувати «зелену» енергію, ми робимо все для того, аби така можливість згодом з’явилася», — йдеться у повідомленні.

Тобто перехід ніби й відбувся, але неповний, і десь компанія користується традиційними мережами.

З інфографіки, наданої Google, можна зробити висновок, що вона споживає поновлюваної енергії більше, ніж Amazon, Microsoft та Apple, разом узяті.

Чим на це відповіли представники «яблука»? За 5 днів у блозі Apple з’явилася інформація про те, що вона також повністю перейшла на «зелену» енергію. Різниця полягає в тому, що вся енергія, яку нині використовує Apple, видобувається з відновлюваних джерел.

Мова йде про забезпечення роздрібних магазинів, офісів, центрів обробки даних тощо у 43 країнах, включаючи США, Великобританію, Китай та Індію.

Компанія також пишається тим, що дев’ять її партнерів-постачальників зобов’язалися перейти на використання 100% чистої енергії у виробництві запчастин і деталей для Apple. Загалом таких «екологічних» партнерів тепер 23.

«Ми хочемо залишити світ кращим, ніж він був до нас. Після довгих років напруженої праці ми пишаємося тим, що досягли цієї важливої віхи», — сказав Тім Кук, генеральний директор Apple.

Зараз у «яблука» є 25 активних проектів у галузі «чистої енергії» у всьому світі. Їхня загальна потужність — 626 МВт. Окрім цього, компанія працює ще над 15 екологічними проектами.

Сумарно вони принесуть 1,4 ГВт енергії 11 країнам.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти