Мабуть, немає нічого, більш ненадійного, ніж людська пам’ять. Ось на твоїх очах сталося щось неочікуване, приголомшливе, а вже за мить ти не можеш пригадати якихось деталей. А за день від побаченого в пам’яті залишаються окремі фрагменти.

Саме тому в Австралії розробили додаток, який допомагає свідкам злочинів або трагічних подій оперативно занотовувати таку інформацію і надсилати її до поліції.

Програма під назвою iWitnessed створили в австралійському Університеті Нового південного Уельсу. У своїй праці програмісти спиралися на дослідження учених з Австралії та Великобританії, згідно яких найточніші свідчення можна отримати, зафіксувавши їх протягом перших 24 годин після події.

Тому iWitnessed допоможе правоохоронцям отримувати повніші докази, аби потім з максимальною ефективністю використовувати їх у суді, вважає Річард Кемп, професор з UNSW.

Завантаживши додаток та активувавши його, свідок може описати побачене у текстовому або голосовому повідомленні, зробити світлину та позначити своє місце розташування. Окрім цього, iWitnessed ставить питання, щоб користувач міг сфокусуватися на головному: що сталося, коли, хто був поряд тощо.

Потім програма додає час та геолокацію. Такий звіт можна надіслати електронною поштою безпосередньо до поліції.

Також додаток надає інформацію про посттравматичний стрес та контактні дані служб підтримки.

Покищ що iWitnessed працює лише в Австралії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти