Ми пам’ятаємо, з яким захватом громадськість зустріла електровантажівку від Tesla. Та, звісно, компанія Ілона Маска — не єдина, яка хотіла і хоче освоїти цей напрям. Йдеться про конкурентів зі шведської Volvo, які днями презентували власний варіант електровантажівки Volvo FL Electric. Серійне виробництво та продаж нової моделі розпочнеться в Європі вже наступного року.

Машина призначена для комерційного використання. Наприклад, вона може доставляти вантажі містом, або приміряти на себе роль сміттєвоза.

«Наш вантажний автомобіль Volvo готовий до регулярного руху. Ми вважаємо, що він надасть містам, які прагнуть екологічного розвитку, всі переваги електрифікованих вантажних транспортних засобів», — зазначив Клаус Нільссон, президент Volvo Trucks.

Переваги Volvo FL Electric: відсутність вихлопних газів та низький рівень шуму. Завдяки цьому її можна використовувати у закритих терміналах, природоохоронних зонах та безпосередньо в місті навіть вночі.

«Щоб перехід до нової технології був безпечним і безболісним, ми запропонуємо комплексні рішення, розроблені на підставі індивідуальних потреб кожного клієнта. Ми будемо враховувати цикли руху, вантажопідйомність, час безвідмовної роботи, дальність та інші параметри», — запевняє Йонас Одермальм, керівник відділу розробки стратегії продукції Volvo FL і Volvo FE у Volvo Trucks.

Та перейдемо вже до технічних характеристик. Важить нова модель 16 тон. Потужність двигуна — 185 кВт. На борту електровантажівки можна встановити від двох до шести акумуляторів для збереження енергії. Ємність кожного — 50 кВт. Є можливість швидкої зарядки (до 2 год.) від постійного струму та повільної (до 10 год.) від змінного струму з максимальною ємністю акумуляторів 300 кВт/год.

Відстань, яку можна проїхати на одній зарядці, — до 300 км.

Відомо, що два перших Volvo FL Electric будуть експлуатуватися Renova — підприємством зі збору та переробки сміття і транспортною компанією TGM. Окрім цього, перші вантажні електромобілі в лінійці уже вводяться в регулярну експлуатацію у Ґетеборзі, рідному місті Volvo Trucks.

Вартість машини наразі невідома.

Нагадаємо, що електровантажівки Tesla за кілька днів після презентації вже отримали 100 передзамовлень:

Tesla отримала вже більше 100 передзамовлень на електровантажівки

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти