Даркнет — це місце, де немає ані цензури, ані обмежень. Саме тому тут можна придбати все: від порно на будь-який, навіть найбільш збочений смак, і підроблених документів до наркотиків та зброї.

І ось Міністерство внутрішніх справ Великої Британії вирішило нарешті дати бій як даркнету, так і тим, хто провертає там свої темні справи. На боротьбу виділили 12,8 млн $.

Війну тим, хто використовує темний бік інтернету, аби продавати чи купувати дитячу порнографію, вірусні програми та все, перераховане вище, оголосила Ембер Радд, голова Міністерства.

«Темне і небезпечне місце, де анонімність заохочує людей порушувати закон у найжахливіший спосіб. Це платформа для небезпечних злочинів та жахливих зловживань. Від списку послуг і товарів, які там можна придбати, просто вивертає», — зазначає пані Радд.

Тому на боротьбу із даркнетом було виділено 12,8 млн $. Із них 7,1 млн $ спрямують на створення регіональних та місцевих підрозділів, які будуть боротися з кіберзлочинністю. Зазначається, що досі цей напрямок не був у пріоритеті. Тому є брак як фахівців, так і обладнання.

Загалом на захист Великобританії від кібератак, зокрема у сфері бізнесу та інфраструктури, мають виділити 2,7 млрд $. Про це 2016 року казав Філіп Геммонд, канцлер казначейства. Частка Міністерства внутрішніх справ — 71,5 млн $, які воно має отримати протягом 2018-2019 рр.

«Фінансування — це запорука того, що кібер-злочини розслідуються, і що поліція може підтримати місцеві підприємства та жертви, надаючи їм необхідну допомогу. Бо саме тоді, коли злочинці творять свої темні справи та ховаються за екранами, їхні дії мають наслідки у реальному житті», — каже міністр внутрішніх справ.

Ембер Радд також зізналася, що її батько був жертвою шахраїв, тому вона з власного досвіду знає, як важливо підтримувати людей у таких випадках.

«Власники бізнесу, експерти в галузі кібербезпеки і окремі люди можуть багато зробити, щоб допомогти нам у нашій боротьбі. Бо так само, як магазини захищають від злому за допомогою замків, сигналізації і охоронців, я очікую, що компанії будуть вживати відповідних запобіжних заходів із цифрової безпеки», — додала вона.

До речі, дивіться наш переклад відео про те, що таке даркнет:

https://tokar.ua/read/19642

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти