Розмови про смартфони з дисплеями, які можна буде згинати й розгинати, точаться вже давно. Наприклад, подібний концепт компанія Samsung продемонструвала ще 2014 року.

Можливо, презентація корейського пристрою відбудеться наприкінці цього року. А поки свою версію такого розкладного девайсу презентували у Тайванському науково-дослідному інституті промислових технологій (ITRI).

На відео помітно, що дизайн та зручність у випадку із цим апаратом — це слова-антоніми. Однак розробники зазначають, що це лише прототип, завдання якого продемонструвати власне технологію. І зараз він уже наближається до «комерційних стандартів», запевняють в інституті.

Головна проблема подібних гаджетів — недовговічність. За словами DJ Koh, який відповідає у Samsung за мобільний напрямок, це взагалі камінь спотикання, що не дає зрушити з місця. Водночас учені з ITRI кажуть, що їхній прототип можна розгинати до 200 тис. разів. Отже, він пропрацює приблизно 4 роки, підрахували журналісти.

Це із розрахунку, що в середньому користувач перевіряє свій смартфон близько 150 разів на день.

Ще один висновок, який можна зробити після перегляду промо-ролика — щоб перевірити повідомлення, час та іншу службову інформацію, телефон не обов’язково відкривати повністю. Як можна помітити, він складається не рівно навпіл, і на одному боці залишається видима смужка.

На початку ми зазначили, що 2018 року свій гнучкий смартфон презентує Samsung. Та не лише вона. Можливо, це також зробить Huawei, яка запатентувала відповідний екран у вересні 2017 року.

Також патент на смартфон-розкладачку є в Apple. Відповідні розробки проводять і Oppo, Lenovo та ZTE:

ZTE презентує розкладний смартфон із двома екранами

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти