Компанія Hyperloop Transportation Technologies, один із головних конкурентів SpaceX Ілона Маска та Virgin Hyperloop One, підписала угоду про будівництво магістралі з вакуумних труб в Абу-Дабі 2019 року.

Проект передбачає зведення невеличкого відрізку поряд із кордоном, що розділяє емірати Дубай і Абу-Дабі. У разі успіху вакуумний потяг курсуватиме всією територією Об’єднаних Арабських Еміратів.

Водночас Hyperloop TT будує два тестові треки у Франції.

Протяжність маршруту в ОАЕ — всього 10 км. Його прокладуть на землі, яка належить Aldar Properties, до нового поселення Аль-Гадейер. Звідти 20 км до міжнародного аеропорту Аль-Мактум та 40 км до місцини, де проводять виставку Dubai Expo.

Журналісти припускають, що вакуумні труби прокладатимуть паралельно з дубайськими автодорогами E311 чи E611, аби у майбутньому поєднати ці ділянки.

Раніше HTT хотіла збудувати Hyperloop в еко-місті Куей-Веллі (Каліфорнія). Та реалізації цього задуму завадили правові суперечки, а згодом і брак грошей. Останнє заможним Еміратам точно не загрожує.

Щодо Франції, де компанія планує побудувати дві траси для тестів, то там вже розпочалися монтажні роботи. Довжина першої траси — 320 м. Випробування можуть початися вже цього року.

Та навряд чи компанія встигне отримати результати до початку будівництва в Абу-Дабі. Незважаючи на це, графік робіт в ОАЕ коригувати не будуть.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти