Процес дослідження біологічної тканини на предмет виявлення ракових клітин досить трудомісткий. Та завдяки Google він може стати швидшим та простішим. Компанія розробила прототип мікроскопа доповненої реальності, який допоможе діагностувати онкологічні захворювання.

Ще одна його перевага — це низька вартість. Завдяки їй такий пристрій зможуть собі дозволити невеликі лабораторії та клініки або країни, що розвиваються, де нестача обладнання — завжди гостра та актуальна проблема. У Google вважають, що їхній мікроскоп — це перший крок із розповсюдження пристроїв із глибоким навчанням «для патологоанатомів усього світу».

За основу розробники з Кремнієвої долини взяли звичайний мікроскоп та додали до нього технологію штучного інтелекту і доповнену реальність.

Спочатку нейронну мережу навчили розрізняти ракові клітини на зображеннях тканини пацієнта. Коли фахівець роздивляється слайд зі зразками крізь окуляр, цей слайд водночас бачить і ШІ. Уражені клітини в режимі реального часу виділяються системою, і фахівець бачить це у мікроскопі.

Команда Google продемонструвала можливості мікроскопа у діагностуванні раку грудей та простати. Але пристрій можна використовувати і для виявлення інших видів онкозахворювань, а також туберкульозу і малярії.

Google продовжить роботу над апаратом, який отримав назву Augmented Reality, щоб ретельніше оцінити його продуктивність і недоліки.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти