Нещодавно ми розповідали про «розумні» окуляри Vaunt, що проектують зображення на сітківку ока. Проект виглядав більш ніж переконливо. Та днями стало відомо про його закриття.

Про це розповіли в компанії Intel. Вона хоче закрити свій підрозділ New Devices Group, який і розробляв Vaunt. Ймовірно, це призведе до звільнень. Поки мова йде про 200 осіб.

«Intel постійно працює над створенням нових технологій. Та не всі з них стають готовим продуктом, який виходить на ринок. Проект Superlight (кодова назва Vaunt) — гарний приклад того, як Intel розробила окуляри, які відрізнялися від інших схожих розробок. Та іноді доводиться робити непростий вибір через те, що динаміка ринку не сприяє подальшим інвестиціям», — йдеться в офіційному повідомленні.

Раніше New Devices Group хотіла дозволити окремим розробникам ознайомитися з окулярами, аби ті знайшли їм застосування та написали під ці завдання програмне забезпечення.

У грудні 2017-го Джері Батіста, керівник проекту розумних окулярів, розповідала про те, що компанія співпрацює з виробниками оправ та лінз. Але, як бачимо, не судилося.

Журналісти The Verge дійшли висновку — проект закрили через те, що Intel все ж не змогла знайти партнера для спільної розробки Vaunt. Тому компанія не наважилася самостійно вивести окуляри на ринок. Зараз у неї є серйозніші проблеми — за інформацією західних ЗМІ, Apple хоче відмовитися від процесорів Intel, які використовує у своїх макбуках.

Принцип роботи Vaunt

У їхню праву дужку вмонтовано малопотужний лазер, якому навіть не треба проходити сертифікацію. Він проектує зображення на спеціальний відбивач, розміщений на лінзі, а звідти воно потрапляє прямо на сітківку.

Розробники зазначали, що це цілком безпечна технологія, яка не шкодить зору.

Докладніше про те, що таке розумні окуляри, і як вони працюють, читайте у нашому матеріалі:

Винайшли розумні окуляри, що проектують зображення на сітківку ока

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти