Наш список п’яти додатків допоможе вам транслювати відео та звук із камери смартфона або ноутбука чи комп’ютера на інших пристроях. До того ж ваші «витвори мистецтва» будуть збережені на хмарі, де ви зможете переглянути їх, коли вам заманеться.

Цікаво, що додатки можуть реагувати на підозрілі звуки, рухи, і будь-коли надсилати сповіщення власникові.

Налаштувати це дуже легко. Для цього необхідно встановити додаток на перший ґаджет, до якого буде надходити сигнал. Потім слід підключити другий пристрій до загального облікового запису. А далі активувати (наприклад, на смартфоні) режим спостереження.

Після цього ви спокійно підключаєтеся до відеокамери. Водночас ви можете робити «рокірування» порядку ґаджетів.

Але не думайте, що смартфон буде ідеально працювати. Деколи в нього бувають «провисання», а, зважаючи на швидкість 3G в Україні, трафік буде використовуватися швидше, і часом буде нестабільним.

Датчики угадування не завжди працюють стабільно. Та і якість часом не дуже. Не кажучи про те, що батарея не завжди витримує подібне.

Але якщо у вас є зайвий смартфон, за допомогою переліку нижче, ви таки дасте собі раду.

Усі додатки працюють схожим чином. Відмінності зводяться до кількості підтримуваних платформ, тарифів (особливостей збереження) і додаткових функцій.

1. TrackView

Як працює? TrackView повідомляє користувача не лише про рухи перед камерою, але і про підозрілі звуки навколо. Тоді запис почнеться автоматично, але ви також можете включати його заздалегідь. Додаток вміє визначати місцезнаходження пристрою на випадок, якщо той загубиться.

Ціна питання? Створені програмою відеозаписи копіюються на «Google Диск», тому за їхнє зберігання не доведеться платити розробникам TrackView. Але вбудовані покупки в додатку все-таки є: ви можете оформити преміальну передплату, щоб відключити рекламу і розблокувати приватний режим.

Останній відключає доступ до камери вашого поточного пристрою через випадково залишений вдома ґаджет.

2. Alfred

Як працює? У цієї програми дуже простий інтерфейс. Жодних надмірних елементів управління і налаштувань — все легко і зрозуміло. Серед додаткових функцій відзначимо можливість відкрити доступ до своєї відеокамери для інших користувачів. Alfred не підтримує постійний запис відео, але автоматично зберігає короткі фрагменти, на яких присутні якісь рухи.

Кицька вдома не здогадається, що ви за нею шпигуєте, а ви вже отримуєте компіляцію її чудернацької поведінки.

Ціна питання? За бажанням ви можете відключити рекламу одноразовим платежем. А в межах платної передплати додаток розблокує підвищену якість відео і додаткове місце в хмарі для зберігання ваших записів.

3. WardenCam

Як працює? Якість відео, яке видає WardenCam, вища, ніж у згаданих тут конкурентів. Ви можете безкоштовно використовувати HD-режим, тоді як у конкурентів ця опція зазвичай доступна тільки в рамках передплати. А ось якість звуку тут не з кращих.

Програма вміє зберігати записи на «Google Диску» і Dropbox — залежно від того, з чим ви синхронізовані. Запис включається автоматично у відповідь на рухи, але його також можна активувати вручну.

Спеціальний планувальник дозволяє вибирати час, коли користувач зазвичай знаходиться вдома, щоб у ці години камера не реагувала на рухи.

Ціна питання? WardenCam показує нав’язливі повноекранні оголошення, але їх можна позбутися за кілька гривень.

4. AtHome

Як працює? Ця програма складається з двох частин. Першу (AtHome Video Streamer) потрібно встановлювати на смартфон, який транслюватиме відео. Другу (AtHome Camera) — на будь-який інший пристрій, який буде показувати трансляцію.

Ще одна особливість програми: через AtHome Camera можна приймати сигнал відразу з декількох статичних камер.

Ціна питання? Також ви можете встановити AtHome Video Streamer на кілька ґаджетів і дивитися передане з них відео на одному з екранів. Але ця функція доступна лише передплатникам, а разом із нею і хмарний простір для зберігання записів.

5. Manything

Як працює? Manything — ще одна програма, яка збирає рухи і звуки у форматі відео. Ви можете програмувати її роботу за допомогою датчиків пристрою і сервісу IFTTT. Наприклад, можна налаштувати додаток так, щоб він автоматично включав запис, щойно ви йдете з дому.

Ціна питання? У безкоштовній версії до Manything можна підключати лише одну камеру. Обравши тарифний план, ви збільшите це число і отримаєте можливість постійного запису відео зі зберіганням файлів у хмарі на термін до 30 днів.

Активіст за права курців. Нікого не чіпаю. Час від часу публікуюсь в журналі «Фокус».

Коменти