Ідею сенсорного екрану з проекцією прямо у повітрі новою не назвеш. Принаймні серед фантастів або кінематографістів (привіт, кіновсесвіт Marvel!). Але коли ти бачиш, як щось подібне працює в реальності, це, безумовно, вражає.

Так, технологія наразі не ідеальна і є багато питань до її практичності. Проте початок для сенсорних екранів 2.0 покладено.

«Розумний годинник», який отримав назву LumiWatch, розробили в Університеті Карнегі-Меллона (Пітсбург, штат Пенсильванія). На що він здатен, конструктори продемонстрували на конференції SIGCHI, яка пройшла в Канаді.

LumiWatch працює на Android 5.1 і має модулі Bluetooth та Wi-Fi. Процесор — чотириядерний Qualcomm 1.2 ГГц. Оперативна пам’ять — 768 МБ. Є 4 ГБ флеш-пам’яті. Живить усе це літій-іонна батарея ємністю 740 мАг.

Годинник доволі компактний: 5 см у довжину, 4,1 см у ширину, 1,7 см у товщину.

Розробники опублікували відео, на якому прототип LumiWatch показаний у дії. Користувачі натискають на кольорові іконки, що проектуються на руку, і ті реагують на дотик. Лазерна проекція враховує не тільки розмір віртуального дисплея, який можна регулювати окремо, а ще й особливості поверхні руки. Завдяки цьому калібрування пристрою максимально гнучке і точне.

Очікується, що LumiWatch буде коштувати близько 600$.

Слід зауважити, що прототип Університету Карнегі-Меллона не є першим. У лютому компанія Haier презентувала Asu Smartwatch. Цей годинник має маленький проектор для відображення екрана на руці користувача.

Його технічні характеристики: 1 ГБ внутрішньої пам’яті, процесор 1,2 ГГц; він має інтегрований фітнес-трекер, секундомір, датчик серцевого ритму, GPS, підтримує 4G LTE і гіроскоп.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти