Жувальна гумка — популярна у всьому світі та вкрай шкідлива. Причому не лише для людського організму, а й для довкілля, куди той людський організм її викидає. Аби зменшити кількість гумки на вулицях, організація Iamsterdam, дизайн-студія Explicit Wear та компанія Gumdrop об’єднали свої зусилля, внаслідок чого на світ з’явилися кросівки Gumshoe.

Підошва цього взуття виготовлена з перероблених з’єднань, відомих як Gum-Tec (їх виготовляє Gumdrop), що на 20% складаються з гуми.

За словами представників компанії, кожен кілограм зібраної гумки може бути інтегрований у виробництво підошов для чотирьох пар кросівок. Поверхня взуття виконана зі шкіри.

«Ми визначили, що камедь (використовується для створення гумки) виготовлена із синтетичного каучуку. І, змінивши її властивості, ми змогли створити новий тип гуми», — розповідає Анна Булль, керівний директор і дизайнер у Gumdrop.

Також вона додала, що на тротуарах одного лиш Амстердама щороку опиняється до 1,5 тис. т жувальної гумки. Щоб прибрати її, місцева влада витрачає мільйони доларів.

Перероблену гуму, яку використали для Gumshoe, зібрали якраз на амстердамських вулицях. Саме тому на підошві можна побачити зображення карти столиці Нідерландів.

«Ми почали шукати спосіб інформувати людей про цю проблему. Саме тоді й виникла ідея створити такий продукт, який говорить сам за себе», — каже Джонатан Ван Луон, що представляє творче об’єднання.

Він також додав, що підошва міцна, як і звичайний каучук. При цьому вона навіть пахне гумкою, але не липне.

Зараз творці Gumshoe працюють над їхнім вдосконаленням. Тому в наступної моделі, ймовірно, буде змінна підошва. Також у творців є бажання залучити до цієї ініціативи й інші великі міста.

Кросівки (рожеві або червоно-чорні) коштують 232$.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Yuran

Класна ідея!