До Верховної Ради внесли законопроект про запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин. Коли його розглянуть — лише профільній комісії відомо.

Тому влада Києва вирішила проявити ініціативу та частково розв’язати проблему самотужки. Для цього КМДА створила «Реєстр домашніх тварин».

На першому етапі власники зможуть вносити відповідні дані та корегувати їх. Автентифікація та авторизація громадян у системі відбуватиметься за допомогою сервісу «Особистий кабінет киянина». Розробники обіцяють зручний пошук із кількома фільтрами та надання інформації про тварину і користувачів системи.

Така можливість може знадобитися працівникам поліції чи представникам ветеринарних клінік.

У майбутньому можливостей стане більше, запевняють у КМДА. Наприклад, за допомогою системи власники зможуть розраховувати податки на утримання домашніх тварин. Також з’являться автоматизовані робочі місця для працівників Національної поліції України, ветеринарних лікарень, балансоутримувачів багатоквартирних будинків тощо.

Окрім цього, волонтери або організації, які опікуються чотирилапими, зможуть реєструвати тварин власників, що не мають доступу до інтернету.

Коштував цей проект 389 тис. грн.

Якщо у вас немає домашньої тварини, але ви дуже хочете це виправити, можете скористатися сервісом GladPet. Раніше він працював лише на Одещині, та завдяки вдалій краудфандинговій кампанії його творцям вдалося вийти на національний рівень.

На сайті ви знайдете анкети тварин, яким потрібна домівка. Окрім фотографії, є коротка довідка. Ось, наприклад, у Львові нових господарів шукає кіт Васька. Йому 7 років, він безпородний, стерилізований, нещодавно переніс 3 операції через те, що його покусали собаки.

Загалом у системі зареєстровано майже 800 тварин і 490 вже знайшли дім.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти