Що може бути краще, ніж милуватися у вікні мальовничими пейзажами під час тривалої поїздки. Та незрячі пасажири позбавлені цього досвіду і задоволення. Це спонукало компанію Ford створити інтелектуальне смарт-вікно. З його допомогою люди із вадами зору зможуть візуалізувати пейзажі, що пропливають повз них, через дотик.

Пристрій, який отримав назву Feel The View, має кнопку, натиснувши яку, користувач робить панорамний знімок. Потім фото, тільки монохромне, проектується на скло. Кожному відтінку сірого відповідає вібрація певної інтенсивності.

Саме так незряча людина може «відчути» контури гір. Чимось цей принцип схожий на шрифт Брайля. Окрім цього, система оснащена штучним інтелектом, який розкаже, що там за вікном. Далі вже справа фантазії.

Feel The View придумали та створили Ford of Italy разом із GTB Roma та італійським стартапом Aedo, який спеціалізується на пристроях для слабозорих.

«Ми прагнемо покращити життя людей, і це була чудова нагода допомогти незрячим пасажирам пережити одну зі складових досвіду водіння. Це передова технологія, але її концепція проста. Вона допоможе перетворити звичайні автомобільні подорожі на незабутні», — зазначив Марко Аль Сафі, представник Ford of Italy.

Наразі Feel The View існує лише як прототип. Та, можливо, ця система прикрасить майбутній самокерований автомобіль Ford.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти