Розробники з Великобританії роблять ще один крок до майбутнього — вони конструюють безпілотник, який перебуватиме в стані польоту 365 днів поспіль.

Щось подібне ми бачили у фільмі «Інтерстеллар» — правда, там повністю автономний дрон не приземлявся упродовж років. Та немає сумнівів, що й така кінематографічна фантазія колись стане реальністю.

Дрон PHASA-35

Апарат, відомий як PHASA-35, розробляють дві британські компанії — BAE Systems та Prismatic. Хоч він ще не готовий, уже відомі деякі його технічні характеристики. Розмах крил — 35 м. Вага — 150 кг. Такі параметри дозволять працювати на великій висоті протягом тривалого часу. Поки що йдеться про один рік.

Живлення дрон отримуватиме від сонця. Для цього безпілотник оснащений «довговічними акумуляторними технологіями та ультралегкими сонячними елементами».

За словами конструкторів, PHASA-35 — дешевша альтернатива традиційній супутниковій технології. Тому його призначення — спостереження і забезпечення зв’язку у віддалених районах.

«Я дуже вдячний команді, яка останні два роки невпинно працювала, щоб розробити PHASA-35, перевірену, економічну та надійну систему», — зазначив Пол Брукс, засновник і керівний директор Prismatic Ltd.

Перші випробувальні польоти заплановані на 2019 рік.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти