Неабияке питання, чи зможуть роботи хоч коли-небудь приготувати борщ, такий смачний, як у мами. Та якщо відійти від сімейних традицій і кулінарних шедеврів у дусі Ектора Хіменеса-Браво, мусимо констатувати — автомати вже зараз здатні нагодувати людину корисними стравами. Це довели творці фаст-фуд ресторану Spyce, який нещодавно відкрився у Бостоні, штат Массачусетс.

За стійкою, прикрашеною сенсорними екранами, без утоми працюють сім роботизованих машин. Вони змішують та обсмажують, а, коли їжа готова, подають її відвідувачам.

Це диво техніки створили чотири випускники Массачусетського технологічного інституту в співпраці з шеф-кухарем, відзначеним зіркою Мішлен. Свій заклад вони назвали Spyce і за ним майбутнє, впевнені розробники.

У меню — прості здорові злаки та салати. Одна порція коштує 7,5$. Вона буде готова всього лише за 3 хвилини.

Якщо ви працюєте у галузі громадського харчування, не панікуйте (хоча над зміною професії вже варто замислитися, так). Інгредієнти відбирають люди. Вони ж (у кількості двох працівників) пакують готові страви.

Після того, як клієнт зробив замовлення, необхідні складові автоматично потрапляють до барабана. Там вони змішуються та прожарюються. Для нагрівання їжі використовується магнітна індукція. Нагрівальний елемент розташований збоку від барабана. Тому, коли барабан обертається, їжа нагрівається рівномірно.

Колишні студенти зазначають, що створити ресторан, де працює мінімум людей — не було їхньою основною метою.

«Ми створили Spyce, бо не мали змоги харчуватися здоровою та смачною їжею. І ми такі були не самі», — кажуть вони.

Кулінарні змагання між людьми та їхніми автоматизованими опонентами вже не за горами.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти