Уже певний час Boston Dynamics тішить інтернет-користувачів відео зі своїми роботами. Вони носили ящики, падали, ходили заметами, стрибали через перешкоди та, врешті-решт, бігали.

І ось компанія готова продавати свої творіння. Щоправда, поки йдеться не про людиноподібних роботів Atlas, а песоподібних SpotMini. Про це керівництво BD повідомило під час конференції TC Sessions Robotics.

Компанія існує вже 26 років — 1992 року її заснував фахівець з робототехніки Марк Райберт разом із інженерами Массачусетського технологічного інституту. 2013 року BD придбав холдинг Alphabet, а 2017-го власник знову змінився. Ним став японський концерн SoftBank.

Boston Dynamics співпрацює з Агентством передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA), але у масове виробництво своїх роботів не запускала. Це має змінитися 2019 року, коли стартують перші продажі SpotMini. Наразі триває попереднє виробництво цього робота-пса. Водночас компанія шукає партнерів, аби зібрати цього року перші 100 екземплярів.

«SpotMini може бути корисним у бізнесі, а згодом і вдома», — зазначив пан Райберт під час виступу.

На своєму сайті Boston Dynamics підкреслює, що SpotMini — це «найтихіший робот», який у них є. Він важить близько 30 кг. На одному заряді «залізний пес» може пропрацювати 90 хвилин.

Наразі невідомо, скільки буде коштувати SpotMini. Та в компанії зазначили, що остання версія цього робота у 10 разів дешевша за попередню.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти