Каліфорнійська енергетична комісія ухвалила новий стандарт, обов’язковий для зведення нових будинків. Починаючи з 2020 року, їх будуть облаштовувати сонячними панелями.

Таке рішення пов’язане з планами влади штату скоротити викиди парникових газів, що спричиняють глобальне потепління, на 40% до 2030 року.

«Ми не можемо дозволити каліфорнійцям жити в будинках, які, по суті, є житловим еквівалентом машин, що жеруть бензин», — зазначив Девід Хохшільд, комісар з енергетики, під час голосування.

За розрахунками Енергетичної комісії, зведення будинку за новими правилами буде коштувати на 9,5 тис. $ дорожче. Водночас за 30 років експлуатації економія на енергоресурсах та технічному обслуговуванні складе 19 тис. $.

На думку Ітана Елкінда, директора кліматичної програми у Каліфорнійському університеті, нова норма призведе до зниження вартості сонячних панелей по всій країні.

«Ухвалення цих стандартів — це квантовий стрибок у загальноприйнятих будівельних стандартах», — заявив Боб Реймер, старший інженер Каліфорнійської асоціації будівельної індустрії, на зустрічі перед голосуванням.

Журналісти Reuters зазначають, що саме Каліфорнія досить часто не погоджується з політикою президента США Дональда Трампа, який стримує боротьбу зі зміною клімату. Тому губернатор штату Джеррі Браун планує провести глобальний кліматичний саміт у вересні цього року.

Згідно із доповіддю Міністерства енергетики США, сонячні панелі є у 39,5 млн осіб, які мешкають у приватних будинках.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти