Після останніх подій, а саме — втрати даних користувачів, керівництво Facebook щосили намагається показати, що робить все можливе для відновлення безпеки.

Ось, наприклад, у блозі компанії з’явилася інформація, якою раніше ніхто не ділився, — скільки фейкових акаунтів доводиться видаляти. Загальна цифра вражає.

Не секрет, що деякі юзери створюють несправжні облікові записи, використовуючи скрипти та ботів, щоб поширювати спам або провадити незаконну діяльність, наприклад, шахраювати. Ми пильнуємо та видаляємо такі акаунти, — зазначається в повідомленні.

Технологія, яку застосовує соцмережа, допомагає блокувати мільйони акаунтів щодня лише за кілька хвилин після їх створення.

Отже, з жовтня по грудень 2017 року було видалено 694 млн фейкових акаунтів, з січня по березень 2018-го — 583 млн. Ще один показник, який наводять у Facebook, аби продемонструвати ефективність своєї системи моніторингу, це виявлення несправжніх облікових записів раніше, аніж про них повідомлять користувачі.

У IV кварталі 2017 року цей показник склав 99,1%, у I кварталі 2018-го — 98,5%.

Середня кількість фейкових акаунтів від загальної кількості користувачів — 3-4%.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти