Технічна революція в межах «Укрзалізниці» триває. До таких задумів, як електронна черга при покупці квитків та система відеоспостереження у вагонах, додався ще один — безконтактна система оплати проїзду.

Пілотний проект планують впровадити на поїздах, які курсуватимуть за маршрутом «Київ-Пасажирський — Міжнародний аеропорт Бориспіль».

За словами Євгена Кравцова, в.о. голови правління «Укрзалізниці», на Центральному вокзалі та у Борисполі з’являться спеціальні термінали для продажу квитків за готівку та безготівкові кошти.

Окрім цього, пасажири зможуть розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, яка працює в Київському метрополітені — банківськими картками та платіжними пристроями з технологією безконтактної оплати PayPass.

Згодом така альтернатива з’явиться й в інших поїздах приміського та далекого сполучення. На жаль, терміни реалізації цього проекту невідомі.

А ось кому гаманець вже точно не знадобиться, так це відвідувачам НСК «Олімпійський» — там нарешті можна розрахуватися карткою.

«Друзі, коли ви будете на стадіоні і побачите ці чудові POS-термінали, згадайте про тих людей, які не спали ночами, працювали у вихідні і дуже сильно старалися, аби ви при покупці свого смачного хот-дога сказали прості, але дуже важливі слова — розплачуюсь картою!» — написав Валерій Новиков, директор із розвитку комерції MasterCard, на своїй сторінці у Fb.

Загалом було встановлено 185 терміналів на 42 точках фудкорту верхнього і нижнього ярусів стадіону, які почали працювати в день фінального матчу Ліги чемпіонів.

«Уболівальники можуть розраховуватися за їжу і напої платіжними картами або пристроями із NFC-гаманцями», — додає прес-служба НСК «Олімпійський».

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти