Ми моргаємо тисячі разів на день і навіть не замислюємося над тим, що ми пропускаємо, коли наші очі заплющуються. «Нічого, бо це мить, яка триває 0,3 секунди», — скажуть скептики.

Та студенти з Бременської вищої школи мистецтв у Німеччині вирішили це перевірити, створив ши камеру, яка починає працювати тоді, коли її власник моргає.

Камера Augenblick

Пристрій під назвою Augenblick фіксується на дужці окулярів. Окрім цього, на обличчя кріпиться надчутливий сенсор, який реагує на скорочення м’язів. Тому щоразу, як ви заплющуєте очі, починається запис і закінчується лише тоді, коли очі знову відкриваються.

Врешті-решт користувач отримує щось на кшталт документальної стрічки, яка складається із миттєвостей.

«Ми змогли створити Augenblick завдяки таким платам, як Arduino і Raspberry Pi. З часом вони зменшилися настільки, що ми нарешті змогли використати їх у таких невеличких пристроях. Раніше це було неможливо», — розповів Рене Хенрі, один із розробників.

Як виглядає винахід в роботі

Його колега Манасс Пінсуван додав, що презентований проект — це радше доказ концепції, ніж готовий продукт:

«Ідея Augenblick полягає у вивченні нової форми відеозапису. Ми бачимо великий потенціал для застосування цієї технології. Ми будемо використовувати нові датчики, аби камера реагувала не тільки на моргання, а ще й, приміром, на сміх або серцебиття».

Також Пінсуван зауважив, що мине якийсь час, доки Augenblick нарешті з’явиться у широкому продажі.

Розмір, простота використання і надійність — це ті фактори, над якими розробникам ще треба попрацювати.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти