1981 року Xerox випустила комп’ютер, що мав назву «Xerox Star». Фактично, це перший комерційний пристрій, який сьогодні вважається персональним комп’ютером. Він мав дисплей, графічний інтерфейс користувача, мишу та навіть доступ до електронної пошти.

За третину століття, 2018-го року, компанія Apple взялася за створення власного комп’ютера, що матиме назву «Apple Star». Ймовірно, що «модель №84» (так її називають у самій компанії) може стати першим портативним комп’ютером Mac із ARM-процесором або ж першим ноутбуком, що працює на iOS.

До 2006 року Mac використовував для своїх комп’ютерів процесори Intel, поступово відмовляючись від них. Так, із 2010 року всі мобільні пристрої Apple (планшети та смартфони) використовують процесори власної розробки Apple.

Останнім часом західні ЗМІ дедалі частіше повідомляли, що Apple планує повністю перейти на використання власних процесорів уже до 2020 року.

Новий комп’ютер ще в розробці й не готовий до масового виробництва. Як стало відомо виданню 9to5Mac, прототипи виготовляє китайська компанія Pegatron із січня 2018-го року, і нещодавно першу невелику партію девайсів було доставлено до США для тестування працівниками Apple.

Девайс, що розробляється, вважають новим сімейством пристроїв, яке працюватиме на операційній системі, створеній на основі iOS.

Серед відомих характеристик нового пристрою: сенсорний екран, слот для SIM-карти, GPS, компас, захист від води, а також робота за протоколом EFI. Саме EFI (система завантаження, яка використовується в Mac, аналог BIOS) дасть можливість девайсам Star бути першими комп’ютерами Mac на базі архітектури ARM.

Раніше ми писали, що Apple штучно сповільнює роботу старіших моделей iPhone:

Apple штучно сповільнює роботу старіших моделей iPhone

Коменти