Група космонавтів із Китаю провела 19 днів в умовах, максимально наближених до реальної катастрофи. Окрім іншого, було змодельовано аварійну ситуацію, коли люди мусили виживати в умовах пустелі майже без запасів води.

Це було дуже інтенсивне навчання. Нам довелося жити майже без води, на страшенній спеці та при сильному вітрі, — розповіла Ван Япінг, китайська космонавтка, що 2013 року вийшла у відкритий космос.

Астронавтів вчать виживати в екстремальних умовах, подавати знаки SOS, користуватися засобами безпеки, шукати поживні рослини, розводити вогонь тощо.

Ця програма допомогла не тільки покращити навички виживання у дикій природі, але й згуртувала команду, — розказав Хан Вейфен, заступник керівника програми.

Як повідомляє Сіньхуа, 15 астронавтів було розділено на три групи, після чого вони провели 2,5 тижні, одягненими у скафандри. Навчання проводили в пустелі Бадайн-Яран поблизу космодрому, розташованого у Внутрішній Монголії на півночі Китаю.

У суботу, 26 травня космонавти повернулися до Пекіна.

Навчання в пустелі є частиною комплексної програми Китаю для підготовки астронавтів до запуску космічної станції 2020 року. Китай також планує висадити місію на Місяць.

Торік у Китаї вже проводили схоже навчання, тоді тамтешніх космонавтів разом з їхніми європейськими колегами вчили виживанню на морі.

Коменти