Погодьтеся, мати справу із цементом (так, зі звичайним цементом в упаковці на 50 кг) доволі неприємно. Не встиг відкрити, а вже чхаєш. Поки засипав його у бетономішалку, весь від маківки до п’ят у тому цементному пилу.

«От як би упаковку можна було не відкривати», — вирішили якось пофантазувати у шведській компанії BillerudKorsnäs. І в результаті їм вдалося створити пакет для цементу, який просто розчиняється у змішувачі.

«Це наука. Не магія», — зазначено на сайті шведів.

Відомо, що упаковка, яка має назву D-Sack, розчиняється виключно під механічним впливом змішувача у поєднанні з водою. А сам пакет досить міцний, аби витримати різні навантаження при перевезенні.

Переваги такої упаковки — людина не забруднюється, не витрачає час, не шкодить власному здоров’ю. Та це ще не все. У BillerudKorsnäs запевняють, що D-Sack на 30% менше впливає на клімат, ніж «попередники».

«Шведський інститут екологічних досліджень IVL підтвердив, що у столітній перспективі D-Sack буде «поглиначем» CO2», — кажуть у компанії.

Це тому, пояснюють творці, що вуглекислий газ, який виробляється під час росту дерев, а потім залишається в папері, в результаті не покидає бетонної структури.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти