Куди оком не кинь, усюди в технологічній галузі тривають корпоративні перегони. Хто першим створить ракету, на якій людство зможе підкорити космос. Хто першим збере електромобіль, який витіснить з ринку дизельні аналоги. Ще один челендж — хто першим випустить на ринок смартфон із гнучким дисплеєм.

Один із фаворитів останніх перегонів — Huawei, бо днями ця компанія об’єднала зусилля із китайським виробником дисплеїв BOE.

Західні ЗМІ повідомляють, що Huawei запатентувала пристрій із гнучким дисплеєм лише два місяці тому, та ніби за цей час вона вже встигла домовитися про співпрацю з BOE. Таку швидкість пояснюють тим, що перший комерційно доступний телефон із відповідним екраном корейці хочуть випустити вже у листопаді 2018 року.

Якщо вірити відео, BOE досягла значних успіхів у цьому напрямі.

Інсайдери запевняють, що майбутній смартфон з 8-дюймовим дисплеєм конкуруватиме з Galaxy Note 9. Та не все так просто. BOE має в розробці 4 проекти смартфонів на замовлення від інших двох компаній. Аналітики не виключають, що Samsung, яка працює над відповідним проектом із 2014 року, може бути одним із цих неназваних клієнтів.

Також це може бути Xiaomi або Oppо. Нещодавно остання також отримала патент на власну версію гнучкого телефона.

Раніше ми писали про те, що одну з варіацій відповідного девайса показали у Тайванському науково-дослідному інституті промислових технологій. Та їхнє рішення не таке, гм, не таке витончене, як у їхніх китайських колег з BOE.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти