Любі друзі, шановно спільното і читачі Tokar.ua.

Набридло!

Набридло слухати про «бездержавність», «національно-визвольні змагання», «першу українську конституцію Пилипа Орлика» та 100500 інших дурниць, якими переповнені мізки того середньостатистичного співгромадянина, який ще цікавиться історією своєї країни.

Як фахівець в царині створення та руйнування загальнонаціональних міфів, пропоную вашій увазі серіал, в основі якого — сотні монографій, дисертацій, сторінок архівних документів, опрацьованих, прочитаних, засвоєних (частково, але невпевнено) вашим покірним дописувачем.

Тут буду викладати тільки ФАКТИ, встановлені сучасними академічними національними та «зовнішніми» дослідниками. Тут не буде моїх персональних оцінок, тому прошу сваритися (за наявності часу та бажання) з дослідниками, більш компетентними, ніж я.

Головний посил: українці всіх національностей та віросповідань — народ переможець, народ, який має унікальний тисячолітній досвід сталого розвитку, виживання, співробітництва, духовних практик — в різних умовах, локаціях, правових системах…

Для початку аксіоматичне твердження: ми — розділений, але глобальний народ із розірваною історичною пам’яттю.

Якось так.

Спробуємо відновити. В наступних дописах.

Данило.

Історик, телеведучий, заслужений журналіст України, доктор історичних наук. Веду авторський телеграм-канал.

Коменти

Олександр

Яневському пора на пенсію…з власною “деменцією”..

Віталій

Як на мене, цікаво було б споживати таку інформацію, як у статті, в формі відео.

Олександр

Чекаємо!

Олексій

Має бути цікаво!