У березні цього року ми писали про те, що компанія DTEK планує зайняти нішу швидкісних зарядок для електрокарів. Спочатку планувалося встановити 10 станцій у Києві, а згодом — вийти за межі столиці, створивши мережу повільних зарядних станцій. Днями компанія відзвітувала про те, що першу частину задуму виконано.

У Києві запрацювала мережа швидкісних зарядних станцій під назвою STRUM. Наразі вона об’єднує 8 пристроїв отримання живлення (їхні адреси — тут).

«Електрозаправки розташовано на паркінгах найбільших торгових і бізнес-центрів столиці, а також на АЗК однієї з українських мереж», — йдеться в повідомленні.

До кінця червня DTEK планує відкрити ще два таких об’єкти.

Потужність станцій — 50 кВт. Тому поповнити заряд можна за 25-50 хв. Окрім цього, в компанії зазначають, що 15-20-хвилинна зарядка авто забезпечить близько 50-100 км пробігу.

У PlayMarket і App Store вже можна завантажити додаток STRUM Charging, створений компанією. У програмі можна побачити місця розташування станцій, дізнатися, які з них зараз доступні та як краще до них під’їхати. Зареєструвалися, поповнили рахунок, а після підзарядки розрахувалися. Ось, власне, й усе.

«Поява такої інфраструктури сприятиме розвитку електротранспорту в Україні», — впевнені у DTEK.

Згодом швидкі зарядні станції з’являться на трасах, що з’єднують Київ із найбільшими містами України, запевняють у компанії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти