Китайці, не зважаючи на свій комуністичний лад і бажання держави буквально знати, що відчуває кожний громадянин, і далі ламають бюрократичні бар’єри. Наприклад, у провінції Гуандун, де розташовані такі великі міста, як Гуанчжоу і Шеньчжень, тестують можливість подати заяву на розлучення через месенджер WeChat.

Першим нову функцію в надрах мережі знайшов Метью Бренан, який є експертом із WeChat та живе в Китаї.

Для того, аби розпочати процес, треба зайти до сховища документів і знайти там категорію «Шлюб». Клікаєте і серед пропозицій знаходите «Записатися на прийом для реєстрації розлучення».

Після підтвердження у вас запитають, чи в Китаї ви мешкаєте, чи ні. Якщо так, то вам запропонують ввести особисті дані осіб, які хочуть розлучитися, і час для зустрічі з реєстратором.

Функція розлучення у месенджері WeChat

За словами Метью, це доволі типова функція для WeChat. Також він додав, що сплатити за послугу можна безпосередньо через месенджер.

Початок процедури розлучення — це лише одна з багатьох нових функцій WeChat. Окрім цього, там можна зберігати водійські посвідчення, копії паспортів та сплачувати податки. Також можна подати заявку на реєстрацію шлюбу (що логічно).

Поки цими функціями можуть скористатися лише жителі Гуандун. Та розробник WeChat, компанія Tencent, хоче поширити їх не лише за межі провінції, а й за межі всього Китаю.

Наразі WeChat має 1 млрд користувачів у всьому світі.

Журналісти Business Insider зазначають, що в минулому месенджер вже допомагав під час шлюборозлучного процесу. 2017 року суддя в місті Нанкін, розташованому на сході Китаю, через WeChat зв’язався з жінкою з Марокко, яка не змогла особисто прибути до зали суду.

В результаті розлучення було оформлено.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти