У Києві презентували інтерактивну мапу для велосипедистів у межах інформаційно-аналітичної системи «Майно». На карті видно, якими доріжками можна проїхати та де припаркувати свого двоколісного. За словами авторів проекту — Kyiv Smart City та ГО «Київ — Велосипедне місто», дані будуть постійно оновлюватися.

«Ми нанесли на мапу велодоріжки та велосмуги, рекреаційні маршрути з ґрунтовим покриттям дороги, а також смуги громадського транспорту, де дозволено велосипедний рух. Також позначили будівлі з велосипедними паркінгами, кафе, ресторани, магазини, бізнес-центри, навчальні заклади, парки, сквери та житлові споруди», — зазначено в офіційному повідомленні.

Мета проекту — зібрати відповідну інформацію на одному ресурсі, щоб зрозуміти, які є слабкі ланки у велосипедній інфраструктурі Києва. І ось про що вже можна говорити — у столиці є 456 паркувальних місць для велосипедів. Ніби й непогано, та зазвичай такі майданчики не знайти біля готелів, бізнес-центрів, вишів та музеїв. Висновок авторів проекту, — господарі цих об’єктів «не бачать велосипедистів, як своїх потенційних відвідувачів».

Ще одне спостереження, яке озвучили укладачі карти, — на Троєщині вже два роки як є велодоріжка, але біля місцевих шкіл не має велостоянок.

Наявність подібної інформації допоможе активістам краще розуміти, що і від кого вимагати, аби інфраструктура стала кращою.

І наостанок ще трохи цифр. Сумарна довжина київських велодоріжок і велосмуг становить 58 км. Загальна довжина смуг громадського транспорту, якими з серпня 2017 року можна їздити на велосипеді, — 12 км.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Дима

Жах як мало велодоріжок, у нашому місті