Палити — не модно. Днями цю тезу підтвердили у голландському філіалі мережі супермаркетів Lidl (сама мережа заснована у Німеччині). Там вирішили відмовитися від продажу сигарет. Причина банальна і фантастична водночас — тому що не купують!

В офіційному повідомленні зазначається, що компанія почала впроваджувати план поступового скорочення продажу сигарет, який має завершитися 2022 року. Все тому, що купувати цигарки стали менше. Отже, цей напрямок перестав бути прибутковим.

Річ у тому, що за останні кілька років влада Нідерландів ужила низку заходів, аби зменшити кількість курців. Наприклад, заборонила палити у барах і ресторанах, та зобов’язала супермаркети прибрати цигарки із поля зору покупців. Наступними будуть заправки, кіоски та інші торгові точки. Також хочуть заборонити палити на терасах у кафе.

«У Нідерландах точиться боротьба із палінням. Ми особисто це бачимо і не хочемо цьому протистояти. Ось чому поступово припинити продаж сигарет — це логічний крок для нас», — зазначили у Lidl Netherlands.

Водночас така ініціатива не буде поширюватися на магазини мережі в інших країнах, зокрема, в Німеччині.

«У нашому асортименті є все, що бажає клієнт», — так відповіли у Lidl Deutschland на запит журналістів StN.

Раніше цього року у голландських мережах Trekpleister і Kruidvat також оголосили про поступове припинення продажу виробів зі вмістом нікотину. Там зазначили, що роздрібні мережі хочуть позиціонувати себе, як магазини здоров’я. Зрозуміло, що цигарки не вписуються у таку концепцію.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти