2017 рік закінчився несподіваною новиною — тоді Національна поліція припинила співпрацю із додатком «Моя поліція». Його роботу нібито мали відновити найближчими тижнями. Та цього не відбувалося. І ось, не минуло й півроку (хоча ні, минуло), як My Pol знову з нами! Точніше, поки що — лише із мешканцями Чернівецької області.

Днями там відкрили Ситуаційний центр Національної поліції. Його обладнано плазмовими панелями, на які виводиться інформація із 165 камер спостереження, розміщених по всьому регіону.

Окрім цього, Чернівецька область стала першою, де (знову) запрацював додаток My Pol.

«Він дозволяє робити швидкий виклик патрульної поліції завдяки функції «SOS»; оцінювати роботу поліцейських за номером жетону; знаходити найближчі відділення поліції та медичної допомоги;  отримувати актуальні новини поліції», — кажуть правоохоронці.

Якщо людині загрожує небезпека, їй потрібно лише натиснути кнопку і поліцейські вже будуть знати, де перебуває потерпілий. Виїзд наряду патрульних та аналіз із відеокамер спостереження відбуваються одночасно.

За словами Дмитра Подворчанського, розробника My Pol, протягом місяця додаток також запрацює у Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях. Окрім цього, бажання запустити MyPol у своїх регіонах висловило керівництво поліції Волинської та Миколаївської областей.

Також пан Дмитро розповів Tokar.ua, з чим була пов’язана перерва в роботі програми:

«Зі з’ясуванням усіх юридичних аспектів. До речі, ми плануємо зробити спільно із поліцією календар запусків і, думаю, ми зможемо його опублікувати».

— Ви якось доробляли app?

— Основні доопрацювання стосувалися з’єднання із сервером поліції. Щоб дзвінок у додатку одразу ж формував карту виклику.

Чи є суттєві зміни в роботі програми?

— У нас є багато функцій, наприклад, таких, як відправка фото, але наразі ми їх обговорюємо із поліцією.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти