Мексиканське місто Енсенада потребувало героя, і він з’явився! Ним став дрон «DJI Inspire 1». З його допомогою місцеві правоохоронці провели 500 арештів. Загальний рівень злочинності знизився на 10%, а кількість квартирних крадіжок — на 30%.

«Безпілотник допоміг нам скоротити час реагування, а також збільшити кількість арештів!», — не приховує свого захвату Хесус Рамос Авенданьо, технічний директор поліції Енсенади.

За останні чотири місяці правоохоронці запускали дрон у середньому 25 разів на день, спираючись на виклики 911. При цьому вони використовували ПЗ від каліфорнійської компанії Cape, яке дозволяє максимально автоматизувати польоти, включно зі злетами та приземленнями. Будь-який офіцер може отримати доступ до зображення, як зі свого робочого місця, так і в польових умовах.

За словами Кріса Ріттлера, голови Cape, загалом поліції міста, де проживає понад півмільйона людей,  знадобиться до 12 безпілотників, щоб охопити всю міську територію.

«Найчастіше поліцейські використовують дрон одразу як отримають екстрений виклик. У цей час пристрій може бути вже в небі, тому залишається надати йому нові координати. До місця пригоди він дістається раніше за офіцерів. Безпілотник — їхні очі», — розповів пан Ріттлер.

Завдяки цьому злодії мають значно менше часу, ніж вони планували.

Журналісти Wired зазначають, що загалом БПЛА дуже корисні для різноманітних служб. Наприклад, у Британії лише за добу вдалося врятувати 4 осіб. Одного з потерпілих помітили завдяки квадрокоптеру, оснащеному тепловізором. В Індіані пожежники скинули рятувальний жилет злочинцю, який, тікаючи, пірнув у ставок і ледь не пішов на дно. У Техасі схожим чином вдалося врятувати жінку з її 15-річною дочкою, які опинилися у бурхливій річці.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти