Уже третій рік поспіль український стартап LimpidArmor розробляє систему кругового огляду для броньованої техніки. Один з її основних елементів — унікальний шолом із додатковою реальністю.

Нещодавно компанія нарешті презентувала промо-відео, на якому можна побачити, як працюватиме пристрій у польових умовах.

Система складається з окулярів доповненої реальності, оптичних камер і тепловізорів, а також спеціального програмного забезпечення, завдяки якому потокове відео буде транслюватися в режимі реального часу без затримок.

Нагадаємо, що шолом отримує зображення з відеокамер та об’єднує їх у 360-градусну панораму місцевості. (У відео йдеться про 16 камер із функцією стабілізації, встановлених на корпусі танка). Окрім цього, водій або командир екіпажу отримуватиме телеметрію всіх систем бойової машини та інтерактивні підказки про навколишню ситуацію. У планах розробників — додати можливість керування штатним озброєнням через LimpidArmor і отримувати дані із зовнішніх джерел. Наприклад, із безпілотників чи пунктів спостереження.

Останню версію пристрою, яка працює на базі гарнітури Microsoft HoloLens, показали у лютому 2017 року на виставці IDEX-2017 в Абу-Дабі. За словами Михайла Гречухіна, керівника проекту, тоді презентований пристрій отримав багато схвальних відгуків від компаній із країн Близького Сходу, Східної Азії та декількох європейських країн.

Схожі окуляри з доповненою реальністю розробляють й у Сінгапурі. Там їх хочуть об’єднати із бойовими дронами Stinger, які також ще у процесі створення.

У Сінгапурі створили бойовий дрон із кулеметом

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти