Компанія Uber вирішила долучитися до популяризації екологічного виду транспорту — за виконане замовлення водії електрокарів будуть отримувати бонуси, зокрема й грошові. Пілотний запуск програми охопить 7 міст: Остін, Лос-Анджелес, Монреаль, Сакраменто, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Сіетл. У кожному регіоні система заохочень буде різною, кажуть у компанії.

Наприклад, у Сакраменто Uber співпрацюватиме із місцевою комунальною компанією SMUD. Остання буде доплачувати 1,25$ за поїздку, а Uber округлятиме цю суму до 1,5$. Окрім цього, водії зможуть безкоштовно заряджатися в мережі DC SMUD. Якщо поїздка виходить за межі зони обслуговування комунальної служби, Uber все одно буде нараховувати бонусних 1,5$. У такий спосіб будуть заохочувати як водіїв електрокарів, так і гібридів.

У Сан-Дієго та Сан-Франциско Uber планує виплачувати 1$. Максимальна сума, яку можна буде отримати за тиждень, — 20$.

У Пітсбурзі грошовий стимул також становитиме 1$. Та це ще не все. Uber веде перемовини з Duquesne Light щодо розширення інфраструктури високошвидкісних зарядних станцій, бо у центрі міста їх обмаль. Загалом на 2018 рік Uber заклав 5 тис. $ на виплату еко-стимулів у Пітсбурзі.

У Лос-Анджелесі обійдеться без фінансових пільг. Та компанія передбачила освітню складову — Uber інформуватиме власників електрокарів про те, як можна заощадити.

Мета компанії — протягом року здійснити 5 млн поїздок на екологічно безпечних автомобілях. Враховуючи, що 2017 року цей показник сягнув позначки у 4 млн, такий задум є цілком реальним.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти