Команда фахівців із компанії Wayve створила нейронну мережу, що може навчитися керувати автівкою за 15-20 хвилин, використовуючи лише комп’ютер та одну камеру.

За допомогою нових методів у межах технології машинного навчання (deep learning) нейронна мережа, яку розробили дослідники, здатна дуже швидко навчатися, і це полегшує створення автівок без водіїв. Новаторство в тому, що такі компанії як Waymo та Uber більше покладаються на різноманітні сенсори, тоді як Wayve робить акцент на підсиленні навчання штучного інтелекту.

Як це працює? Нейронна мережа обробляє дані на графічному процесорі, що всередині автомобіля та надає сигнал системі керування. Штучний інтелект не потребує зв’язку з хмарним сховищем чи завантажених карт. Автомобіль з такою технологією стоїть на порозі 5-го рівня автономності керування – тобто людині не потрібно взагалі торкатися керма!

Звичайно, технологія перебуває у стані розробки і інженерам Wayve ще треба багато працювати, аби штучний інтелект зміг керувати будь-якою моделлю автомобіля за будь-яких обставин.

У 2017 році закінчив історичний факультет, але знайшов себе у медіа - здобуваю освіту журналіста у ХНУ ім. В. Н. Каразіна. Цікавлюся технологіями, медіа, економікою та політикою.

Коменти