Здається, вже зовсім скоро людство буде замислюватися: «І як це ми раніше жили без роботів?», бо вже зараз конструктори презентують перші прототипи механізованих помічників. Так, не всі з них опиняться на конвеєрі, але ці кроки є обов’язковими, щоб робототехніка розвивалася й надалі. Тому просимо любити та шанувати CanguRo. Це персональний мобільний робот, який і пакунки ваші до дому довезе, і вас разом із ними.

Триколісний транспортний засіб зібрали фахівці з Токійського університету та Технологічного центру робототехніки майбутнього, створеного при технологічному інституті міста Чіба.

CanguRo схожий на кенгуру (вочевидь, саме тому його так і назвали), та стрибати він не вміє. Робот пересувається зі швидкістю 10 км/год. Важить — 64 кг.

Також треба зазначити, що CanguRo — перший робот із серії RidRoid. Його завдання — всюди супроводжувати свого власника. Звісно, якщо той цього хоче. Взагалі робот перетворюється на транспортний засіб, щоб «фізично доповнювати людину». Аби створити CanguRo, інженери використали найсучасніші технології та штучний інтелект, куди ж зараз без нього.

Викликати CanguRo можна за допомогою власного смартфона. Якщо під час їзди вам треба повернути праворуч або ліворуч, ви просто нахиляєтеся у потрібному напрямку. Якщо робот побачить небезпеку, він зупиниться самотужки.

Чи з’явиться CanguRo у продажу, поки невідомо.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти