Аеропорт — місце великого скупчення людей. Тому іноді важко розібратися, де твій рейс, особливо з тими затримками, скасуваннями та замінами літаків. Полегшити завдання мандрівникам вирішила нідерландська компанія KLM Royal Dutch Airlines. Вона презентувала робота, який відведе вас, куди вам треба, за руку. У переносному значенні, бо рук у нього немає.

Звати провідника Care-E. Він зустріне вас біля контрольно-пропускного пункту. Аби почати з ним взаємодію, спочатку треба дозволити йому просканувати ваш квиток. Потім ви зможете покласти на нього свою валізу (загальна вага речей для перевезення — 38,5 кг) та пройти, куди вам треба. Пересувається Care-E зі швидкістю 5 км/год, тобто вам не доведеться за ним бігти та й він від вас не відстане.

На території аеропорту робот орієнтується за допомогою GPS та завантаженої карти. Про зміни у розкладі він дізнається одним із перших, тому завжди знає, куди йти. Також він має лазерні датчики, щоб уникати зіткнень.

Care-E висловлює емоції. Невербальними звуками, але ж це краще, ніж нічого. Окрім цього, на екрані ви побачите дві крапки, які відтворюють рух очей.

Чи зможе цей робот бути корисним, чи він тільки заважатиме, стане зрозуміло після польових випробувань, які пройдуть найближчими тижнями в аеропортах JFK (Нью-Йорк) та SFO (Сан-Франциско).

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти