Ось скинули вам фото через Fb, і ви хочете зберегти її на довгу пам’ять де-небудь на Google Disk. Спочатку вам треба скачати зображення, а вже потім завантажити його до сховища. Не дуже зручно. Саме тому Google, Facebook, Microsoft та Twitter об’єднали зусилля, аби користувачі могли передавати інформацію з однієї платформи на іншу без додаткових маніпуляцій.

Поточна версія нової системи трансферу даних напряму підтримує обмін фотографіями, електронними листами, контактами, календарями та завданнями через загальнодоступні API від Google, Microsoft, Twitter, Flickr, Instagram, Remember the Milk і SmugMug. Де API — це інтерфейс прикладного програмування, який використовується при написанні додатків. Розробники проекту визнають, що обмін даними між деякими з цих ресурсів уже можливий, та їхня система буде більш захищеною та гнучкою.

В основі системи — «адаптери», через які, наприклад, фото з Instagram в один клік можна буде перекинути у Flickr і навпаки. Канал зв’язку між цими «адаптерами» зашифровано — користувач буде отримувати ключі для кожної транзакції.

Основну частину коду написали програмісти Google та Microsoft, які вже давно працюють над ідеєю надійнішої передачі даних. За словами Грега Фейра, менеджера продукту у Google Takeout, загальний задум виник після розчарування наявними варіантами керування даними:

«У користувача є інформація, яку він хоче переносити з однієї платформи на іншу, але він не може цього зробити так просто. І нам не до снаги вирішити цю проблему самотужки».

У своєму блозі Microsoft закликала інші компанії долучитися до проекту.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Парник

Федіверс.Принцип дії федіверсу.А потім задавлять справжній Федіверс.А то,бач,свободи захотіли.