У нас немає жодних сумнівів, що колонізації Місяця бути. Чи за нашого життя — це вже інше питання. Але приміряти на себе скафандр та пройтися місячною поверхнею можна буде вже незабаром! Щоправда, віртуально. Саме для того, аби прості смертні могли пережити цей унікальний досвід, компанія Samsung за допомогою NASA створила 4D-симулятор під назвою «Місяць для всього людства» (AMFAM).

Щоб досягти максимального ефекту присутності, конструктори об’єднали Samsung Galaxy S9 із Samsung Gear VR та системою ARGOS. Останню створили у Космічному агентстві, аби астронавти звикали до слабкої гравітації.

«Ми завжди намагаємося розширити межі інновацій та надихнути людей робити те, що, здавалося б, їм не під силу. Тому ми пропонуємо користувачам випробувати на собі нашу гарнітуру в поєднанні з системою NASA, щоб «пройтися» Місяцем!» — зазначив Зак Овертон, віце-президент компанії та генеральний менеджер інтерактивного маркетингового центру Samsung 837.

Перш ніж зробити свій «перший» крок, «віртуальний» астронавт пройде інструктаж. Наприклад, йому розкажуть, як саме космонавти ходять по Місяцю. Потім на нього надягнуть скафандр, зафіксують паски безпеки та вже потім увімкнуть гарнітуру Gear VR.

AMFAM почне працювати у липні 2019 року у центрі Samsung 837 (Нью-Йорк).

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти