Понад 10 років американці з компанії Terrafugia розробляли летючий автомобіль (чи літак, який їздить?) — і ось він готовий! 2019 року стартують продажі Terrafugia’s Transition, що досить символічно, бо перший прототип піднявся до небес уже далекого 2009 року. За ці роки апарат зі складними крилами зазнав певних змін, про які днями й повідомили розробники.

Наразі Terrafugia’s Transition має гібридний двигун, що працює як на паливі, так і від літій-іонної батареї. (Раніше передбачався лише перший варіант). З’явилася система підсилення потужності на короткий час. У салоні — покращена бортова електроніка та система безпеки. Також відведено більше місця під багаж.

Швидкість у повітрі — 160 км/год, на землі — 110 км/год (інформація станом на 2012 рік). З повним баком апарат може пролетіти 640 км. Максимальна висота — до 3 тис. м. Корисне навантаження 225 кг.

Місць — 2 (для пілота та пасажира).

До речі, щоб керувати Terrafugia’s Transition, треба мати як посвідчення водія, так і сертифікат спортивного пілота.

Вартість автомобіля поки що невідома. Ціна, озвучена 7 років тому, — 279 тис. $.

Компанію Terrafugia було засновано 2006 року випускниками Массачусетського технологічного університету та Школи менеджменту MIT Sloan. У липні 2017 року її придбав Zhejiang Geely Holding Group, китайський корпоративний конгломерат, який також володіє Volvo та Lotus Cars.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти